Proje bütçesinden yapılacak tüm mal ve hizmet alımlarının Satınalma Direktörlüğü ile iletişim halinde ve onların yönlendirmeleriyle, İhale Yönetmeliği’ne uygun şekilde yapılması gerekmektedir.
Hayır. Avrupa Birliği proje sözleşmelerinde proje yürütücüsü ve ev sahibi kurum, satın alınan mal ve hizmetlere karşılık en uygun ücreti ödeyeceğini taahhüt eder (Açıklamalı Model Hibe Sözleşmesi, Madde 10.). Bu nedenle, ev sahibi kurumun seyahat politikasının özel hükümlerince izin verilmediği sürece VIP (business) uçak bileti maliyetleri projelerden karşılanamaz.
Proje bütçesi yalnızca gerçekleşen seyahatler için kullanılabilir. Mücbir sebepten iptal olan seyahatler dışında, gerçekleşemeyen seyahatlerin masrafları projeden karşılanamaz.
Hayır. Bu durumda ücreti düşük olan uçak bileti projeden karşılanır, diğer biletin maliyeti projeye yansıtılamaz.
Hayır. Bu durumda ücreti düşük olan başvuru bedeli projeden karşılanır, diğer fatura projeye yansıtılamaz.
Bu kişinin proje kapsamında yapılan araştırmalara verdiği katkının ve seyahat gerekçesinin mali raporda açıklanması gerekmektedir. Lütfen böyle bir durumda, harcamayı yapmadan önce, gerekçenizin geçerliliğini teyit etmek için TTO’daki proje uzmanına danışın.
Gerekçeniz onaylandıktan sonra, seyahate giden kişinin zaman çizelgesi tablosunu doldurarak TTO’ya teslim etmesi gerekmektedir. Tablonun doldurulması için gereken kuralları öğrenmek için TTO’da ilgili proje uzmanıyla iletişime geçebilirsiniz.
Proje bütçesi yalnızca projede kullanılacak hizmetin ve ürünlerin alımları için kullanılabilir. Satın alınan hizmet ve ürünlerin temininde yaşanan mali kayıplar projeye yansıtılamaz.
Proje başvurusunda öngörülmemiş harcamalar uygun olmayan maliyet sınıfına girer. Kabul edilebilir olması için harcama yapılmadan önce fon kuruluşundan izin alınması gerekmektedir. İlk olarak TTO’daki proje uzmanınız ile görüşerek bu harcamanın gerekçesini iletmelisiniz. Uzmanın desteği ve yönlendirmesiyle fon kuruluşu tarafından projenize atanan Project Officer ile görüşerek izin alınır. Belirli bütçe kalemlerindeki öngörülmemiş harcamalar için resmi Amendment sürecinin işletilmesi gerekebilir.
Proje bütçesinden karşılanacak tüm harcamalar Koç Üniversitesi adına kesilmelidir. Üniversitenin fatura bilgilerini öğrenmek için TTO’daki proje uzmanınıza danışabilirsiniz.
Faturada projenin sözleşme numarasının da eklenmesini tavsiye ederiz.
Koç Üniversitesi’nin iç kuralları gereği, fatura kesemeyen özel kişilere ödeme yapmadan önce hizmet alınan kişiyle Koç Üniversitesi arasında bir Hizmet Sözleşmesi hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanan sözleşme İnsan Kaynakları Direktörlüğü ve Rektör onayından geçtikten sonra imzalanır. İmzaları tamamlanan sözleşmeler, harcama belgesi yerine geçer ve SAS açarak ödeme yapılabilir. Sözleşmesi taslağını TTO’daki proje uzmanınızdan talep edebilirsiniz.
Maaşlar işverene maliyet üzerinden hesaplanarak projeye yansıtılır. Çalışanın eline geçen net ücret ile projeye yansıyan tutar arasındaki fark brüt miktar üzerine eklenen işveren vergileri ve yan hak maliyetlerinden kaynaklanmaktadır.
Hayır. Proje bütçelerindeki maaş kalemleri işverene maliyet üzerinden (brüt maaş + SGK işveren payı + yan hakların brüt maliyet) hesaplanarak bütçe tablosuna yansıtılmalıdır.
H2020 programı kapsamında, Açıklamalı Model Hibe Sözleşmesi’nin 64. ve 65. sayfalarında yer alan “End-of-contract indemnities” başlığında tanımlanan şartlar karşılandığı sürece projeye geçerli bir masraf olarak beyan edilmesi mümkün. Beyan edilecek miktar sadece projede görev aldığı döneme karşılık gelmelidir, daha fazlası yansıtılamaz.
Çalışanın, doğum izni süresince, SGK tarafından ödenen bir geliri olacağı için projeden ödeme yapılamaz.
Makalenizi, yayıncıya ödeme yaparak ya da Koç Üniversitesi Kurumsal Arşivi’ni kullanarak erişime açabilirsiniz. Bu süreçte size Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi destek veriyor. Suna Kıraç Kütüphanesi’ndeki ilgili kişilere ulaşmak için TTO proje uzmanından bilgi alabilirsiniz.
İlk olarak TTO’daki proje uzmanınız ile görüşüp uzatma sebebinizi teyit etmeniz gerekmektedir. Ardından uzmanın yönlendirmesi ve desteğiyle bu talebiniz Project Officer’a iletilir. Kabul görülmesi halinde proje süresinin uzatılması için resmi Amendment süreci başlatılır. Çok ortaklı projelerde bu talep yalnızca Koordinatör kurum tarafından yapılabilir.
TÜBİTAK BAŞVURU SÜREÇLERİ
TÜBİTAK ARDEB Projelerinde görev alabilme limitleridir. Detaylı bilgi için tıklayın.
Şu linkten inceleyebilirsiniz.
TÜBİTAK PROJE YÜRÜTME SÜREÇLERİ
Projenizde yer almasını istediğiniz öğrencilerinizi PTS’ye girerek “proje çalışanları” linkinden “Bursiyer ekle” bölümünden gerekli belgeleri de yükleyerek ekleyebilirsiniz.
Bursiyerinizin PTS girişini yaptıktan sonra, SGK süreçlerinin başlaması için fakültenizdeki sorumlu kişiyi bilgilendirmeniz ve PTS ekran görüntüsünü kendisiyle paylaşmanız gerekmektedir.
Star bursiyeri lisans öğrencilerini destekleyen Tübitak destekli bir staj programıdır. https://star.tubitak.gov.tr/ linkine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.
YÖK ile ilgili hata aldığınızda üniversitemizin “Öğrenci İşleri” ile iletişime geçebilirsiniz.
TÜBİTAK tarafından gönderilecek olan ilk transferinizin ilgili proje hesabına geçmesi için belirli bir süre gerekmektedir, bu nedenle TTO birimimizle iletişime geçerek güncel hesap durumunuzu öğrenebilirsiniz.
Projenize para transferinin gerçekleşip gerçekleşmediği ile TTO birimiyle iletişime geçebilirsiniz. Para girişiniz onaylandıktan sonra, harcama prosedürleri için “Satın alma” birimimizle iletişime geçebilirsiniz.
Evet mümkün, PTS’de yer alan “Taleplerim” bölümünden “Fasıl Aktarımı” talebinizi açarak, sistem üzerinden “onay almanız” durumunda birimimizle paylaşmanız yeterli olacaktır.
PTİ ödemeleri gelişme raporlarına takiben yapılmaktadır. Ödemenizin gerçekleşebilmesi için TTO birimimize PTS’deki “Raporlar” bölümünde yer alan ilgili PTİ yazınızı iletmeniz gerekmektedir, daha sonra ödemeniz gerçekleştirilecektir.
SAP üzerinden ilgili proje kodunuzu girerek tüm yaptığınız harcamalarınızı ve kalan harcama kalemlerinizi detaylı olarak görebilirsiniz. (SAP Kod: ZPS007N)
PTS’de “Taleplerim” bölümünden “Ek süre” talebi oluşturmalısınız. Ek sürenizin onaylanması durumunda TTO birimimize ilgili onay yazısını göndererek bilgi vermeniz önem arz etmektedir.
Evet mümkün. 2020 yılından önce başlayan projelerde, proje bitiş tarihini takiben 3 aylık periyotta yürütücü kurum hissenizi harcayabilirsiniz. 2020 yılından sonra başlayan projelerde harcama süresi 6 ay içerisinde yapılabilmektedir.